Megskalpolták a NAV-ot

2015. december 31. 16:31 - Starwork

Robin Hood és Ludas Matyi talán fodrász volt?

Győztek a fodrászok: mégsem kell online kassza

Jól kezdődik az új év a kozmetikusoknak, fodrászoknak, műkörmösöknek, masszőröknek. Vajon emögött milyen csaták rejtőzhetnek? Magas labda, de ne üssük le, inkább örüljünk az eredménynek. A szépségipari dolgozóknak jövőre sem kell online pénztárgépet használniuk, mert Orbán Viktor ezt személyesen ellenzi. (De kíváncsi lennék....)

Gedeon bácsi visszaverte Vida Ildikót. Milyen jó mémet lehetne ebből készíteni. 

A hivatalos magyarázat az, hogy a kisebb szépségszalonokra aránytalanul nagy terhet róna az online pénztárgépek bevezetése, a nagyobbak pedig már úgy is használják. 

Mondjuk ez nem lenne igaz más iparágakra is? Sebaj. Fő a következetesség és a kiszámíthatóság. És nem politizálunk. 

Mindez annak ellenére, hogy a csalások száma (a számlát nem adók száma) egyáltalán nem kevés ebben a szektorban. 2014-ben 40 millió adóhiányt állapítottak meg a helyszíni ellenőrök szépségszalonokban, 500 vizsgálatból. 2015-ben már 450 vizsgálatból 60 milliót sikerült összeszedniük. 

Más kérdés, hogy egy tisztességesebb olaj, vagy cukorfogáson egymagában keres ennyit a hatóság. 

Boldog Új Évet fodrászok! 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvvizsgalo.blog.hu/api/trackback/id/tr588216820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása