A Pénzügyi Békéltető Testület

2015. december 31. 03:56 - Starwork

"csak a szívemben legyen végre béke"

A Pénzügyi Békéltető Testület

Hova fordulhatok, ha panaszom van? Mi az a Pénzügyi Békéltető Testület?

 

A Pénzügyi Békéltető Testület az MNB által működtetett, bíróságon kívüli, alternatív vitarendezési fórum, mely a fogyasztók és a bankok, pénzintézetek között létrejött jogviták peren kívül rendezésével foglalkozik, hasonlóan a "rendes" Békéltető Testülethez, amely polgárjogi kérdésekben, cégek és magánszemélyek közötti vitákban lát el hasonló szerepet.

A PBT hatáskörébe csak a  magyarországi ügyfelek és bankok, egyéb hitelintézetetek, biztosítók, pénztárak, pénzügyi vállalkozások, befektetési szolgáltatók tartoznak. 

Nem foglalkoznak a fogyasztói csoportokkal kapcsolatos jogviták rendezésével (amikből sajnos szintén van bőven). 

A felek célja, hogy bíróságon kívül rendezzék vitájukat.

A Testület célja a felek közötti békés megegyezés.

Feltétele, hogy korábban a fogyasztó, hitelfelvevő megkísérelje a vitás ügyet rendezni a pénzügyi szolgáltatóval szemben, melyet igazolni is szükséges.

Ezért nagyon fontos, hogy amennyiben vitás helyzet támad köztünk és a bank között, írásban tegyünk panaszt, kérjünk írásos választ, megoldást kérésünkre, panaszunkra, a törvényileg megszabott határidőn belül. Ha ez nem vezet eredményre, akkor forduljunk a Békéltető Testülethez.

 

De ha problémája akadt - előzetesen forduljon hozzánk! Szakértő tanácsokkal segítünk, hogy hatékonyan tudja képviselni érdekeit. Az első konzultáció díjmentes!

06-70-560-6059

info@starwork.hu 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvvizsgalo.blog.hu/api/trackback/id/tr618213952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása