Közmunkásoknak nem jár a CSOK - táblázat a használt lakás-vételár területenkénti maximumának áttekintéséhez

2016. január 03. 19:38 - Starwork

Értékeljük ezt a döntést - vajon miért nem?

A napvilágot látott kormányrendelet szerint közmunkások - hiába állnak egyébként a feltételeknek megfelelő ideje és folyamatossággal munkaviszonyban - nem igényelhetik a Családi Otthonteremtési Kedvezményt. 

Nekik elhelyezkedési támogatás jár - ha visszatérnek a piaci körülmények között végzett munka világába, amely a közmunka-programból hátralévő idejükre járó munkabérük összegével egyezik meg. 

Mint arról már korábban írtunk, a törvényrendelet területenként maximálja a támogatásból vásárolható használt ingatlanok vételárát. Itt egy áttekinthető táblázat - természetesen Budapest vezet, ahol azonban valószínűleg még így is szüksége lesz az igénybe vevők nagy részének önrészre, míg vidéken ez egyáltalán nem látszik biztosnak. 

 

Ön szerint miért nem kaphatnak a közmunkások CSOK-ot? 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvvizsgalo.blog.hu/api/trackback/id/tr438233946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása